top of page
Doelstelling

In Kenia

Onze hulp is gericht op kansarme jongeren.

Onderwijs en vooruitzicht op werk zijn de basis voor de toekomst van ieder kind!

  • Wij bevorderen dat zoveel mogelijk kansarme jongeren die daarvoor de kwaliteiten hebben, middelbaar onderwijs kunnen krijgen.

  • Waar nodig helpen wij lagere scholen met voorzieningen die het onderwijs verbeteren. Dit kan bestaan uit sanitaire voorzieningen, lunchprojecten e.d..

IMG_8066.JPG

Wat wij kunnen leren van Kenia is de betrokkenheid en zorg voor elkaar. Dit aspect willen we ook vertalen in plaatselijke activiteiten die de sociale cohesie kunnen bevorderen.

Zo zijn er voornamelijk in het winterseizoen aanschuiftafels in Prinsenbeek, waarin dorpsgenoten met een andere etnische achtergrond een maaltijd bereiden uit hun land. Zij vertellen dan ook over de cultuur en gewoontes van hun land van herkomst. Andere dorpsgenoten schuiven aan.

Ook in ons winkeltje aan de Groenstraat in Prinsenbeek brengen wij mensen samen. Iedereen kan binnen lopen om te winkelen en anderen te ontmoeten.

 

Stichting Kenia scholingsproject werkt kleinschalig en alleen met vrijwilligers. Dat maakt dat iedere cent bij de kinderen terecht komt.

In Nederland

DSC00594.JPG

Wie en wat doen wij?

In het Kenia Winkeltje te Prinsenbeek worden door enthousiaste vrijwilligers curiosa en allerhande tweedehands artikelen verkocht. Door de mensen die ons project willen steunen worden van ver buiten de regio bruikbare spullen aangeleverd die wij vervolgens verkopen. Van deze inkomsten betalen wij een deel van onze projecten in Kenia. Er komen echter ook steeds meer inkomsten binnen als gift, uit spontane (sponsor)acties, mensen die voor hun verjaardag geen geld voor zichzelf maar voor de kinderen in Kenia vragen. Heel belangrijk voor ons zijn de vaste donateurs en het zou fijn zijn als dit aantal groeit. Zo kunnen wij nu en in de toekomst veel betekenen voor de kinderen in Kenia.
We zijn met dit project gestart in 2000 en zijn sinds juni 2008 een zelfstandige stichting. We waren actief in de dorpen Ahero en Awasi, gelegen in West Kenia, in de omgeving van het Victoriameer. Sinds 2017 zijn we ook actief in Kisii en omgeving met een onderwijsproject.

IMG_8952 (2).JPG
bottom of page