top of page
bericht MP

   Wekelijks bericht in Modern Prinsenbeek

Omdat alle acties zo voorspoedig lopen, hebben we het geld voor het lunchproject al overgemaakt. Niet alles, maar alvast voor aankoop van grond, ploegen en zaaien (het regenseizoen is al begonnen) en voor 1 maand eten. We zijn nu aan het informeren of het mogelijk is om te helpen bij watervoorziening. (er is geen water op school om te  drinken, om eten te koken en af te wassen, moet met jerrycans 5 km. verderop gehaald worden, in jerrycans van 20 l.)

 

Op 1 april zou de opbrengst bekend  gemaakt worden van de actie (voor 2 Kenia-projecten) op de Prinsenbeekse lagere scholen. Misschien vertrouwde ik onbewust de datum toch niet helemaal. Ik droomde van een grote zak met chocolademunten, maar het was helemaal echt.......Ongelooflijk wat de kinderen, met steun van goede sponsoren, bij elkaar gespaard hebben. €11.644,84. een ontzettend groot bedrag dat we met 2 projecten gaan delen. Dat betekent dat ons project €5822,42 mag besteden. Kees heeft voor ons een mooie paal gemaakt waarin we gedurende dit jaar de stand bij kunnen houden. (staat in de winkel) Dit bedrag telt natuurlijk enorm door, maar er was ook al een mooi bedrag van de BAK en een anonieme gift. Bovendien komen er verschillende giften binnen. Er zijn immers kaarten te koop met foto's van de lunchprojecten: een kaart voor €15,00 betekent een jaar lang warm eten voor een kind, voor €10,00 8 maanden en voor €5,00 4 maanden warm eten. In de winkel zijn deze kaarten (door Leony gratis gemaakt) te koop, maar Joke heeft er ook al veel verkocht. En dat is te zien op de paal die "groeit"
Al eerder vertelde ik dat als we €7000,00 zouden ophalen, dit bedrag verdubbeld zou worden. Dat bedrag hebben we inmiddels gehaald. Dat smaakt naar meer... Want toen ik in Kenia was op de school waar we dit lunchproject gaan  starten, vroegen ze ook om water. Voor water moeten ze een uur lopen, dus op school is er geen water: 30 gr. en heel de dag geen drinken. Maar ook voor koken en water om af te wassen moet er elke dag veel moeite gedaan  worden. En ook de bodem in de klassen was van zand. Door zand lopen kan geen kwaad, maar als je met blote voeten (veel kinderen hebben geen schoenen) stil zit in het zand kunnen er beestjes via je nagels je lichaam binnen dringen. Veel kinderen worden daar ziek van. Dus ook dat is dringend. Maar we moesten een keuze maken. Dus spraken we af met de school: eten heeft eerste prioriteit. Maar de bijzondere situatie nu maakt dat er meer mogelijkheden zijn. We gaan in elk geval de prijs opvragen van een waterput en vloeren en dan, na overleg in het bestuur, hoort u er meer over. Maar in elk geval gaan al onze activiteiten door.. 

bottom of page